Debatt

Jeg er ikke motstander av julemat. Problemet er at julen starter altfor tidlig | Cornelis Elander

  • Cornelis Elander, personlig trener

Full julefeiring to måneder i strekk er for mye.

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Min venn og komiker, Thomas Leikvoll, er opprørt over mine siste utspill rundt julematen og julegodtet. Problemet er bare at det han skriver, er feil. Moromannen tordner nemlig at jeg (og andre som uttaler oss om mat og trening i julen) forsurer høytiden til det norske folk. Han kan ikke ha satt seg ordentlig inn i hva jeg hverken har sagt eller ment, og henviser bare til en feilaktig overskrift fra tv2.no.

Leikvoll tror nemlig at jeg ønsker å ta fra barna julekalenderen, og at jeg ikke vil at folk skal få kose seg med julemat i julen. Begge deler er feil! Kanskje er han fortsatt sinna fordi jeg fikk ham til å trene på 4-Stjerners Middag på TVNorge, eller at jeg ikke serverte nok alkohol under middagen. Ikke vet jeg.

Full julefeiring i to måneder

Det jeg imidlertid tok til orde for da jeg var gjest på TV 2 Nyhetskanalen her om dagen, er at vi alle bør kutte litt ned på perioden vi faktisk inntar de mest usunne måltidene og drikken.

Her er innlegget Cornelis Elander reagerer på:

Les også

Eksperter på dårlig samvittighet forsurer jula! | Thomas Leikvoll

Jeg mener at vi for eksempel ikke bør kjøre full julefeiring hele to måneder i strekk. Dette gjør ikke bare at mye av magien rundt selve julen faller bort, men det gjør også at perioden med «spis så mye usunt du vil»-mentaliteten, blir en veldig stor prosentandel av året. Og DET har vi som nasjon rett og slett ikke råd til!

Fedmetallene skyter til himmels

Allerede i dag bruker vi svært mye av statsbudsjettet på sykepenger og kostnader nettopp på «å rette opp att alle feil ifrå i går» (som Prøysen ville sagt det). Og vi kan rett og slett ikke bare fortsette å kjøre i samme spor som vi gjør i dag. Overvekts- og fedmetallene fortsetter å skyte til himmels, og aldri før har vi for eksempel hatt så mange tunge barn som det vi har i Norge i dag.

Men jeg skjønner jo hvorfor moromannen, som blant annet lever av julebordsesongen, ikke er enig med meg i dette. Problemet er bare at selv om en god latter visstnok forlenger livet, så er det ikke vitser alene som vil få deg i form, eller redde helsen din.

Les også:

  • Nå vil de voksne også ha julekalender
  • Tegnehanne gir deg julegaveguiden alle kan følge

Les mer om

  1. Julemat
  2. Jul
  3. Trening