Fire ting jeg har lært av å jobbe i en kreativ bransje | Tegnehanne

  • Hanne Sigbjørnsen
 Lærdom: «Folk som lager kunst, litteratur, reklame og film trenger å komme seg ned på jorden.»

Jeg har nå arbeidet med tegning og skriving på fulltid i ett år. Nå er tiden inne for å dele mine erfaringer.

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Jeg har jobbet for reklamebyråer, forlag, statlige institusjoner og aviser. Dette er inntrykket til nå:

1.Det finnes en pris for alt. Det er faktisk ingen grenser for hvor mange prisutdelinger det er plass til. Det er nesten mer bemerkelsesverdig ikke å ha vunnet en pris, enn å ha vunnet.

2. Kan du tegne, kan du designe. Illustratør og grafisk designer er tydeligvis to yrker som går hånd i hånd, ifølge arbeidsgivere.

Jeg syns synd på dem som har betalt i dyre dommer for en grafisk design­utdanning og som må bevitne sånne som meg totalt vanære yrket deres.

Hvis jeg hadde brukt samme arbeidsmetode på sykepleien som jeg nå bruker når jeg designer, ville jeg mistet autorisasjonen på dagen.

3. Folk som lager kunst, litteratur, reklame, film osv., snakker om sin kreative prosess som om de kan kurere kreft. Og de trenger å komme seg ned på jorden.

4. Hvis du synes det er vanskelig å vite hva mellomledere egentlig driver med, IKKE snakk med noen i reklamebransjen. Ryktet vil ha det til at ordet 'reklame' har 1000 tåkeprat-synonymer.

På Twitter: @tegnehanne

  • Få med deg flere tegneserier og debattinnlegg - følg Aftenposten meninger på Facebook og Twitter