Debatt

Den glatte, barberte, slanke, brune og seksualiserte kroppen ligger rundt oss som en klam tåke

  • Jenny Jordahl

Jenny Jordahl skriver og tegner om sin sommerkropp 2014 (og vinterkroppen 2013).

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Hei!

Jeg heter Jenny og er 25 år gammel. Dette er min sommerkropp 2014.

sommerkropp1-hVGOgAi_UR.jpg

Min sommerkropp 2014 er påfallende lik min vinterkropp 2013/2014, bare en god del svettere, rødere og mer fregnete.

Sommerkroppen min har, akkurat som vinterkroppen, ligget stabilt på rundt 60 kilo og 168 cm siden jeg var 13 år gammel. Jeg tenker det er fordi den har funnet ut av hvordan den skal se ut, og det burde være helt greit.

sommerkropp2-Y29ejHIyw1.jpg

Likevel er overgangen fra vinterkropp til sommerkropp mye vanskeligere enn det jeg synes er nødvending. Det er nok fordi vinterjakke og stilongs byttes ut med mye mer sparsommelig bekledning.

Spesielt jeg, som svetter over gjennomsnittlig mye når tempraturen kryper over 19 grader, trenger små plagg med mye gjennomlufting. Mye hud der altså, og da er det plutselig fritt frem for alle og enhver å mene noe om det avkledde kvinneskroget.

Mange har i alle fall tatt seg friheten til å mene mye om min figur siden jeg sluttet å være barn.

sommerkropp3-4It9hOXop1.jpg

Det virker som om min avkledde sommerkropp bare har som funksjon å være attraktiv, og at den feiler miserabelt år etter år.

Om mitt nakne lår ikke makter å tiltrekke en horde av virile mannfolk, eller i hvert fall vekke misunnelse hos andre kvinnfolk, så er det et innmari dårlig lår.

Et usexy og overflødig lår jeg burde skamme meg over og dekke til.

sommerkropp4-R8C9cYDQ1S.jpg

Det utrolige er at min sommerkropp, akkurat som min vinterkropp, overrasker år etter år ved å vise at den behersker en hel rekke andre oppgaver. Denne sommeren har jeg, i tett samarbeid med den avkledde sommerkroppen, fått til en hel masse:

I tillegg til alt dette har jeg og min hårete, minipuppede og storrumpede sommerkropp greid å beholde mannen den tiltrakk seg for to år siden.

Kan det være at mannen synes det er viktigere at jeg lager dataspill, enn at kroppen min er hårløs? Kan det være at han ikke ser på kroppen min utelukkende som en sex-ting, og at han i stedet er fornøyd med at jeg og hendene mine lærte ham å sløye fisk?

Vi er så mye mer enn kropp, og kropp er så mye mer enn sex, uansett årstid

Den glatte, barberte, slanke, stramme, kurvede, brune, glinsende og seksualiserte kroppen ligger rundt oss som en klam tåke. Den grumser til hvordan vi opplever verdien av både oss selv og andre. Vi er så mye mer enn kropp, og kropp er så mye mer enn sex, uansett årstid.

Les også

  1. Yummymummiene fortjener skryt

  2. Hvordan ligger din SK 2014 an?

  3. Kort skjørt, trong topp og sminke. Ho er eit barn, men ho latar som ho er vaksen

  4. Skammen øker i takt med vekten

  5. Slik blir du HV2014

Les mer om

  1. Debatt
  2. Helse
  3. Kroppspress