Her er Luksusfellen-Hallgeirs beste råd for en økonomisk rotekopp (meg) | Tegnehanne

  • Hanne Sigbjørnsen

Hallgeir Kvadsheim er bra i virkeligheten også!

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Etter at jeg skrev i Aftenposten om økonomirotet mitt, fikk jeg kontakt med TV3-programmet Luksusfellens Hallgeir Kvadsheim. Han gikk med på å gjøre en lavterskel Luksusfellen-intervensjon, uten TV-kameraer til stede.

Les også

Først skjedde dette: Min skamfulle hemmelighet er at jeg lever i Luksusfellen

Les også

Så skjedde dette: Hallgeir Kvadsheim fra «Luksusfellen» vil hjelpe Tegnehanne

Dette er en mulighet jeg vet mange bare kunne drømme om, så jeg følte mildt sagt på presset.

Vi møttes på en kafé. Jeg har sett nesten alt av Luksusfellen, så jeg følte jeg allerede kjente ham, og gikk selvsagt for klemmen, mens han ikke engang visste hvordan jeg så ut, og gikk for håndtrykk.

Hvis jeg har superkrefter, er det i så fall at jeg alltid går for den motsatte hilsenen enn den andre personen.

Hadde han gått for klem, så kan du sverge på at jeg ville most den utstrakte hilsehånden min rett inn i magen hans, mens jeg samtidig ville tvunget hodet mitt på feil side av klemmen, slik at fjesene våre ville endt opp alt for nære hverandre.

Vi kom oss gjennom det, men nå følte jeg meg om mulig enda mer sosialt underlegen enn jeg allerede gjorde. Heldigvis begynte vi å snakke om hvor vi kom fra, og jeg fant ut at Hallgeir kommer fra Hå kommune. Jeg kommer fra nabokommunen Time, hvor vi blir lært opp til å ha ganske spesifikke fordommer mot alle som kommer fra Hå.

Jeg så ham plutselig med nye øyne.

Nå som jeg slappet mer av, kunne jeg begynne å stille alle spørsmålene mine. Jeg åpnet Macbooken, fant umiddelbart ut at jeg hadde skrevet alle spørsmålene på iPaden og ikke på Macen, og gjorde da det eneste fornuftige: Latet som jeg kom forberedt.

Han ble litt satt ut av dette spørsmålet. Han kjenner meg ikke, og kan åpenbart ikke svare. Han sa at jeg burde vel kanskje det, ja, jo, det er jo veldig fint med barn. Han fikk barn da han var 33. Jeg nikket, og skrev tallet «33» inn i det tomme word-dokumentet mitt. Han har allerede hjulpet meg drastisk med livsplanen.

Men det var ikke det jeg egentlig skulle spørre om. Jeg skulle spørre om han kunne sette opp tavlen for meg. Siden jeg glemte dette, måtte jeg sette den opp på egen hånd. Den ser omtrent slik ut:

Jeg har heldigvis aldri brukt kredittkort, og har heller aldri tatt opp forbrukslån. Jeg var veldig stolt over dette, for jeg vet at forbrukslån er Hallgeirs største fiende. Jeg skjønner hvorfor, det er jo et ganske ondskapsfullt konsept. Spesielt med de reklamene de kjører.

Vi var enige om at han egentlig ikke kunne hjelpe meg med noe praktisk, siden det jeg trenger stort sett bare er selvdisiplin, men han ga meg noen veldig gode råd. Blant annet (og jeg parafraserer her):

Han er på en hest, fordi han redder folk i økonomisk nød.

Det beste rådet han ga meg, må uansett ha vært dette: En god motivasjon for å betale regningene i tide bør være at pengene ikke skal gå til de kjipe folkene i inkassobyråene. Jeg vil jo ikke gi pengene mine til min største fiende, Lindorff.

Jeg vil anse møtet vårt som en suksess.

Twitter: @tegnehanne

Få med deg flere tegneserier og debattinnlegg - følg Aftenposten meninger på Facebook og Twitter