Debatt

Åpent brev til utenriksministeren: Vil du stå og se på at Tyrkia angriper kurderne som beseiret IS? | Andam Aziz

  • Andam Aziz
    Politisk talsperson for Kurdisk Demokratisk samfunnssenter
Vi som norskkurdere krever at du tar et tydelig standpunkt denne gangen, skriver Andam Aziz.

Ta et standpunkt!

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Kjære utenriksminister Ine M. Eriksen Søreide.

Tyrkia, Norges NATO-allierte, vil angripe Nord-Syria og De syriske demokratiske krefter (SDF) som beseiret IS militært. I januar 2018 demonstrerte vi mot Tyrkias invasjon av enklaven Afrin i Nord-Vest-Syria. Vi ba deg og regjeringen om å fordømme Tyrkias invasjon. Mine venner og jeg var ute hele natten frem til vi ble arrestert, og fikk en bot på 405.000 kroner. Vi skjønte konsekvensene av invasjonen og betalte prisen for det. Det gjorde ikke du.

Les også

Advarer om konsekvensene dersom Tyrkia invaderer Nord-Syria

24. januar 2018 svarte du på skriftlig spørsmål fra Freddy André Øvstegård (SV) at Tyrkia ikke må gå lenger enn det som er nødvendig og proporsjonalt for å hindre og imøtegå angrep inn på tyrkisk territorium».

Tyrkias forbrytelser og fiendtlige holdning ble avdekket under deres invasjon av Afrin. Demografisk endring, plyndring, kidnappinger, tortur og forsvinninger, alt dokumentert av FN og menneskerettighetsorganisasjoners rapporter.

Bildet er tatt fra tyrkisk side av grensen og viser en kurdisk YOG-stilling i den syriske byen Tell Abyad.

I løpet av 8 år har ikke kurdiske styrker fra Syria løsnet et eneste skudd mot Tyrkia. De har kun fokusert på kampen mot IS og bringe stabilitet og ro til området.

En invasjon av tyrkiske styrker vil skape ødeleggelser og skape omstendigheter der IS kan gjenopplives. De kan begå forbrytelser mot menneskeheten og igjen bli en trussel mot hele Midtøsten, Europa og verden, forårsake utallige dødsfall og ødeleggelser og tvinge millioner til å flykte fra sine hjem og bli flyktninger.

Les også

Nyhetsanalyse: Betyr Trumps Syria-retrett noe for riksrettssaken?

Vil du stå på sidelinjen og se vår NATO-allierte angripe kurderne som beseiret IS? Hvordan kan vi tro på deg og kalle deg vår utenriksminister om du aksepterer at Tyrkia bryter folkeretten og begår demografisk endring i Nord-Syria?

Vi som norskkurdere krever at du tar et tydelig standpunkt denne gangen.

  • Følg og delta i debattene hos Aftenposten meninger på Facebook og Twitter

Les mer om

  1. Tyrkias angrep i Syria
  2. Den islamske staten (IS)
  3. Tyrkia