Debatt

Arven etter Quisling

  • Israel And The Jews
  • Forf>redaktør For Boken Behind The Humanitarian Mask. The Nordic Countries
  • <forf>manfred Gerstenfeld<

For noen uker siden myrdet og skadet radikale muslimer hundrevis i Mumbai. Jøder og israelere var blant de utvalgte målene for morderne. Dette gjør det enda viktigere i Aftenpostens debatt om boikott av Israel å forstå hva slags muslimer de norske boikotterne støtter.

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

I 2006 stemte majoriteten av palestinerne i et demokratisk valg for Hamas. De fikk 76 av 132 plasser i det palestinske parlamentet. I sitt prinsipprogram ber Hamas om massemord av jøder. I artikkel syv står det at Hamas gleder seg til å fullbyrde Allahs løfte om å drepe jødene uansett hvor lang tid det vil ta.

Støttet folkemord.

Det er mange andre grunner til hvorfor palestinerne primært bør ses på som mislykkede massemordere snarere enn ofre. Det palestinske engasjementet for å begå folkemord av jødene går mange tiår tilbake, lenge før dannelsen av staten Israel for 60 år siden. Haj-Amin el-Husseini, mufti i Jerusalem før krigen og leder av de radikale palistinske araberne, støttet Hitlers handlinger mot jødene og ble på 30-tallet finansielt støttet av Nazi-Tyskland. Denne palestinske «åndelige leder» og hans mange tilhengere var ikke de eneste som støttet folkemord. Den «moderate» palestinske lederen, ordføreren i Jerusalem Ragheb bey-el Nashashibi, svarte i 1929 på spørsmål om hvorfor araberne hadde myrdet gamle jøder i Hebron: «I krig oppfører du deg som i en krig. Du dreper ikke dem du vil. Du dreper dem du finner. Neste gang vil de bli drept alle sammen, gamle og unge.»

Palestinerne fikk fra FN tilbud om å opprette sin egen stat i 1947, men valgte heller å gå til krig sammen med sine arabiske allierte. Det var viktigere for dem at det ikke skulle bli noen jødisk stat. I 1967 etter seksdagerskrigen nektet de å forhandle med Israel på konferansen i Khartoum. Forhandlingene kunne gitt dem en andre palistinsk stat i tillegg til Jordan. I 2005 da Israel trakk seg tilbake fra Gaza, kunne palistinerne fått sterk internasjonal økonomisk støtte til å styrke sitt folks velferd. Nok en gang var de mer interessert i å ødelegge Israel.

Skolebarn som jødemordere.

I mange år har palestinsk barne-TV lagd både av de palestinske myndightene og Hamas oppfordret skolebarn til å bli jødemordere.

De norske støttespillerne i Israel-boikotten er allierte med folk som sverger til en av de mest kriminelt gjennomsyrede ideologier i verden. Hvis disse nordmennene elsker palestinerne så høyt, burde de kanskje ta neste skritt og oppdra også sine egne barn til å bli jødemordere. Det ville klargjøre for verden i hvilken grad den åndelige arven etter Vidkun Quisling – i nye mutasjoner – fremdeles er levende i Norge.

Oversatt av Tor Marcussen

Les mer om

  1. Debatt