Debatt

Å bygge KFUM Arena på Ekeberg vil være et uopprettelig feilgrep | Einy Langmoen

  • Einy Langmoen, BU-representant MDG Nordstrand
Bygging av KFUM Arena vil vesentlig forringe opplevelsen av unike Ekebergsletta. I stedet får vi et svømmebasseng for rike mennesker, skriver artikkelforfatteren.

Hvordan kan det være sosialdemokratisk politikk å gi bort felles verdier til privat eiendomsutvikling?

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Ap-politikere som støtter KFUMs arenaplaner på Ekeberg går inn for nettopp dette.

Gladelig ignoreres Plan- og bygningsetatens hovedgrep for Ekebergsletta: «Skogsområdene som danner randsoner, og er med på å definere det åpne landskapsrommet, er viktige å sikre i den videre utviklingen av området».

Aldri mer skal vi få hvile blikket på rogivende grønn skog bak KFUM-banen. Denne skogen skal bort for å legge til rette for KFUM og NFFs elitesatsing. Ungene får leke et annet sted.

Kraftig subsidiert

Så hva sitter vi igjen med? Et privatdrevet idrettsanlegg kraftig subsidiert med nærmest gratis tomt av kommunen. Tilgangen til herligheten blir for de få med medlemskap i idrettsklubben.

Les også

Ekebergsletta har vært byens pustehull i flere hundre år

Vi får et svømmebasseng som må drives med overskudd. På Røa, der Sats/Elixia drifter et tilsvarende tilbud, koster en svømmetur 175 kroner. Dette er altså ikke et tilbud for hvermannsen.

I tillegg skal det leies ut cirka 120 kontorarbeidsplasser for å få driften til å gå rundt.

Utbyggeren frister med barnehageavdelinger. Vel, bydelen har allerede tomter nær kollektivknutepunkter som er regulert til barnehage. Disse bør være et bedre valg.

Rungende taushet

Mange områder i Oslo skriker etter flere idrettsanlegg – de ligger bare ikke på Ekeberg.

Einy Langmoen

Bydelsutvalget i Søndre Nordstrand med MDG, SV og AP i spissen inviterte KFUM til å bygge sin arena for elitesatsing der. KFUM svarte kontant at et slikt prosjekt er uaktuelt.

Det er levert innbyggerinitiativ med over 5000 underskrifter (norgesrekord!) som krever umiddelbar utbyggingsstopp og utredning om fredning av Ekebergområdene.

Initiativet er foreløpig blitt møtt med rungende taushet fra rådhuspolitikerne.

Bygging av KFUM Arena vil vesentlig forringe opplevelsen av unike Ekebergsletta. I stedet får vi et svømmebasseng for rike mennesker. Vi får en masse kontorarbeidsplasser, og en arena for store arrangement, men ingen infrastruktur for økt trafikk.

Les også

Kampen om Ekebergsletta: La oss skape vår egen Central Park! | Børge Ousland og Silje Nergaard

Som ekstra bonus får vi en syv meter høye koloss av en mur der vi før kunne gå tur med bikkja i gammel skog, ja faktisk vil den rage elleve meter høyt fra utsiden.

En gåte

Det prisverdige arbeidet KFUM gjør for barn og unge trenger ikke dette anlegget.

Det er KFUM Eiendom som vil investere penger fra bok, og de kan investere pengene sine på Søndre Nordstrand.

De er hjertelig velkomne til å opprettholde dagens virksomhet på Ekeberg parallelt. Å bygge KFUM Arena vil være et uopprettelig feilgrep. Hvordan det kan være sosialdemokratisk politikk, er en gåte.


Få med deg og delta i debattene hos Aftenposten meninger påFacebook ogTwitter


Les mer om

  1. Oslo
  2. Politikk
  3. Barn og unge
  4. Miljøpartiet De Grønne (MDG)
  5. Ekebergsletta
  6. KFUM