Debatt

Her er appellen Faten (19) holdt utenfor Stortinget

  • Faten Mahdi Al-hussaini
Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.
Faten Mahdi Al-Hussaini

Først og fremst vil jeg starte med å si tusen takk til alle som har møtt opp i dag! Det har alltid vært en drøm for meg å få muligheten til å stå her og se det vakre synet av så mange mennesker som står sammen, uavhengig av tro, religion, bakgrunn og nasjonalitet, mot ISIS, gruppen Profetens Ummah og mennesker med samme kvalme ideologi.Vi hadde ikke fått til denne store suksessen hvis det ikke hadde vært for at alle dere står sammen, hånd i hånd, med oss mot urettferdighet, mord og ekstremisme.

Vise hva vi tror på

Endelig har vi vanlige, norske, muslimske ungdommer, fått muligheten til å vise oss frem! Vise hva vi ønsker, hva vi tror på og hvem vi er.

Ubaydullah Hussein og hans gruppe har fått for mye oppmerksomhet i media gang på gang på grunn av sin brutalitet. Men i dag er det noe å innføre i historien, i dag er det en nasjon som står opp sammen, i dag ser vi et fremskritt for Norge, og det på grunn av vanlige norske muslimer!

Muslimer som er blitt født og oppvokst her og ikke kjenner til et annet hjem enn Norge.

Vi aksepterer det ikke

Vi har bevist at vi kan stå sammen som én nasjon, selv om vi kan være uenige i andre saker, selv om vi kan være uenige i politikken.

Men én ting er sikkert, og det er at vi er enige om at vi ikke aksepterer eller godtar drap, tortur, voldekt og brutalitet mot uskyldige mennesker, som ISIS og Profetens Ummah står bak!

Det er et viktig steg for det norske samfunnet å våkne opp og kunne se forskjellen mellom normale muslimer og folk som kaller seg det, men som ikke gjør islamske handlinger.

I Irak og Syria blir barn, kvinner og menn halshugget, jenter blir voldtatt og tvangsgiftet, og andre tortureres på de verste måter og drives på flukt på grunn av at de nekter å godta å leve under den såkalte barbariske ISIS-staten. Folk blir drept fordi de har en annerledes tro og religion og ytrer seg mot ISIS.

— Hatmeldingene gjør meg sterkere. Se video:

Dette er løgn

For over en måned siden kom jeg tilbake fra Irak. Jeg har vært vitne til flere familier som har sett sine nærmeste bli drept, naboer bli torturert og jenter bli voldtatt i gatene, som har flyktet gjennom ørken og varme for å søke sikkerhet fra ISIS og deres brutale ideologi.

Og når vi lar mennesker med samme ideologi som ISIS få være i Norge, så skal vi ikke se bort ifra at vi er de neste som kanskje må flykte fra våre trygge hjem. Eller at de ødelegger vårt vakre land Norge.

Det trenger ikke å være ødeleggelse i betydningen å drepe mennesker ute i gatene, men å ødelegge hjerner, å hjernevaske vår ungdom og sende dem for å krige for en sak som ingen religion, tro eller noen fornuftige personer vil støtte.

Lei av å forklare meg

Jeg oppfordrer statsminister Erna Solberg til å vurdere igjen hva vi skal gjøre med dem som reiser ned til Irak og Syria eller andre steder for å drepe, torturere og voldta uskyldige mennesker, om de skal få lov til å begå mord i andre land og komme tilbake til Norge med rent rulleblad. Revurder, kjære Erna, revurder!

Jeg er norsk muslim og finner meg ikke i uttalelsene til folk fra gruppen Profetens Ummah, som støtter halshugging og drap av uskyldige.

Og jeg er lei av å måtte gå rundt og forklare meg for ikke-muslimer om at jeg og mange andre muslimer ikke skal bli representert av personer fra gruppen Profetens Ummah, som jeg heller velger å kalle for «djevelens ummah».

Jeg ønsker heller ikke at mine søsken skal måtte forsvare seg i sitt eget land og måtte forklare seg om og om igjen om at vi og ekstremister ikke deler samme tro.

Ikke ha fordommer mot oss

Så i dag, og nå, står jeg her, og vil si til det norske samfunnet:

Nei! Jeg som muslim aksepterer ikke de barbariske handlingene til ISIS og drap av uskyldige, og nei, de er ikke en del av det jeg tror på.

Og nei, de representerer hverken meg eller alle andre muslimer som står her i dag mot ISIS.

Så vakre nordmenn og ikke-muslimer, ikke ha fordommer mot oss!

Og til Ubaydullah, Mohyedeen og deres tilhengere vil jeg si: Husk at det ikke er nok å hete «muslim», det er deres handlinger som får dere til å være muslimer.

Islam lærer oss ikke noe annet enn kjærlighet, toleranse, respekt og fred. Og hvis halshugging av mennesker, ødeleggelser av kirker og moskeer, tortur av uskyldige og voldtekt av kvinner er islam for dere, så har dere misforstått, da følger dere ikke islam, dere følger djevelen.

Tusen takk for oppmøtet!

Les også

  1. Her setter 19 år gamle Faten Mahdi Al-Hussaini ekstremistene på plass

  2. Profetens Ummah og Ubaydullah Hussains budskap ble revet i filler

  3. IS anklages for stor massakre i iraksk fengsel

Les mer om

  1. Debatt
  2. Ekstremisme
  3. Islam