E-bøker? Ja, takk!

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Gyldendals Fredrik Nissen sier de kommer til å prise sine e-bøker dyrt. De andre store forlagene sier de kjenner seg igjen i prisene, og vil ta 200–300 kroner for nyheter. Hvem hadde trodd noe annet? Vårt forlag har valgt å prise e-bøker lavt. Dette er «grunnleggende useriøst» og «en gimmick». Vi taper ikke penger på dette. Det koster ca. to kroner å levere en digital bok til leseren.

Når et forlag med fire ansatte klarer å utvikle sin egen e-bokhandel flere uker før «bransjeløsningen», viser det at de store forlagene ikke gjør noe for å kunne prise e-bøker rettferdig. Bokmarkedet er i endring. Hvor fort ting skjer, vet vi ikke. Trolig kommer de til å gjøre alt de kan for at det skal gå tregt. Prisnivået deres viser det. De eier alle ledd i bransjen. Nå vil de ha ca. ti prosent av andres forlag e-boksalg, gjennom Bokdatabasen (som de eier). Dette går ut over lesere og forfattere.

Vi velger lav pris for å spre våre forfattere og bli kjent med e-kanalen. Hvem vet, kanskje det gir mer salg av fysiske bøker når man rimelig og enkelt kan bli kjent med innholdet?

JAN MESICEK

forlegger,

ANDREAS STRANDEN HOEL

assisterende forlagssjef,

forlaget Lille Måne