Slik når du de unge velgerne, Støre

  • Hanne Sigbjørnsen

Jeg tror ikke Tiktok er svaret. Men jeg har noen andre ideer.

Her om dagen, mens jeg tankeløst skrollet meg gjennom internett, kom jeg over en video av Jonas Gahr Støre. Han sto på en gressplen sammen med en ung jente og danset til en lystig poplåt. Han beveget seg mekanisk, men entusiastisk.

Det var da jeg virkelig skjønte det: De er desperate etter de unge stemmene.

Jeg tror ikke Tiktok-danser er svaret, men jeg har noen andre ideer:

Bli med i reality-program

«NRK Debatten» er et solid konsept, men det innbyr ikke til å bli kjent med politikerne som personer, noe som gjør dem vanskeligere å relatere seg til. Ingenting avslører menneskers ekte karakter som en tur til Syden med 25 kameraer på slep.


Start en Youtube-kanal

Har du noen gang vært på et kjøpesenter når en Youtube-kjendis signerer bøker? Det er som et hav av barn. Og barn blir til slutt 18, så jeg vil anse det som en god investering.

Vær raus med high fives

Nå høres det ut som at jeg er totalt avskåret fra dagens ungdomskultur, men det er ikke så dumt når du tenker på det.

En high five er menneskelig kontakt, det er anerkjennelse, det er et tidløst tegn på å være en del av en gruppe. Det vil alle ha, uavhengig av alder, utdanning og status.

Bytt ut valgrosen med en annen, mer moderne blomst

En rose er en blomst som vitner om tradisjonelle holdninger og velvilje, men ikke noe reelt ønske om endring. Det er blomsten man gir når man har vært utro, og har tenkt å være utro igjen. Om de ønsker en mer 2021-vennlig vekst, så kan jeg foreslå en monstera.

Sjekk ut Hanne Sigbjørnsens Instagram og Twitter: @tegnehanne

  • Få med deg flere tegneserier og debattinnlegg – følg Aftenposten meninger på Facebook og Twitter