#Anbefalt: "HRS er i dag først og fremst en anti-muslimsk organisasjon."

Jan Arild Snoen.

Tre anbefalte meningssaker fra debattredaktør Erik Tornes.

Her får du hver ukedag tips fra debattredaktør Erik Tornes om tre-seks meningsartikler fra inn— og utland. Tilbakemeldinger, tips, kritikk og innspill kan sendes erikt@aftenposten.no. Klikk på «følg» øverst hvis du ønsker å motta anbefalingene til din epost hver hverdag.

1. Det er nok nå. HRS får klare seg på private bidrag

Ettermiddagens mest debatterte sak er Aftenpostens intervju med Hege Storhaug, der hun går inn for å sensurere Koranen, stenge moskeer og vokte Norges grenser med gjerder og soldater.

Hos Minervanett skriver Jan Arild Snoen at han alltid har hatt sansen for Human Rights Service sitt arbeid for kvinner som undertrykkes av reaksjonær islam, men at HRS "i dag først og fremst (er) en anti-muslimsk organisasjon".

Han mener også at HRS nå bør miste statsstøtten. "Det er nok nå. HRS får klare seg på private bidrag. Og det samme gjelder for øvrig organisasjonens motstykke – Antirasistisk Senter." Les kommentaren hos Minervanett.

Les også:

Intervju:

Nyhetssak:

Nyhetssak:

Det berømte overvåkingsbildet av Arne Treholt (t.v.) i samtale med de russiske agentene Gennadij Titov og Aleksandr Lopatin på gaten i Wien 20. august 1983.

2. Han satte oss alle i fare

Rekken av saker om Arne Treholt har vært lang, og en del av dem gjør at man kanskje mister oversikten. I VG har Astrid Meland skrevet en glimrende kommentar om alvoret i Treholts svik. Les kommentaren hos VG.

Linn-Elise Øhn Mehlen.

3.

I går kritiserte Anna Dåsnes, Unge Venstre, venstresiden for å ødelegge kvinnedagen. Linn-Elise Øhn Mehlen , leder i Rød Ungdom, svarer på denne måten: "Veien til gjennomslag for hva som skal stå på parolene går gjennom å få flertall, ikke å skrive kronikker i avisen."

Les også:

Anna Dåsnes:

Amanda Schei:

Nyhetssak:

Twitter: @ErikTornes