Meninger

Snart frist for å søke videregående. Her er linjen for deg som ønsker fordypning i russebuss! | Dollhouse

Det er liksom ikke måte på hva som for tiden lar seg kombinere med generell studiekompetanse: IKT, musikk, kjemi, drama ...
Hvorfor ikke kalle en spade for en spade og isteden sørge for å få DENNE LINJEN opp å gå: Studiespesialisering med russebuss #loveit

Foto: Lene Hval

 • Lene Hval

FORSLAG TIL PROGRAMFAG:

Bussiness: Entreprenørskap og konseptutvikling

Et programfag for deg som vil utvikle kompetanse innen budsjettstyring, ledelse og organisering. Herunder kommer alt fra leasing av lydanlegg til utforming av spray-tan-avtaler og administrering av slåsskamper #russebattles.

Foto: Lene Hval

Vi tar også for oss tema som: hvordan HVITVASKE penger fra pappa (via toalettpapir) og kan det å FLASHE CASH gi eierskap til TRASH #nulltoere.

Via flere praktiske workshops, vil vi teste om for eksempel en egen BODY-SHOTTE-BAR vil øke markedsverdien i russebuss-segmentet og hvorvidt det lønner seg å investere i LEPPEFORSTØRRELSE eller CANADA GOOSE for å bli årets buss. Perfekt for deg som tar sikte på å bli buss-sjef #alpharuss. Litteratur: Mind your own russebussiness.

Filosofi: Ekskludering, etikk og utvelgelse

Er du nysgjerrig på hvilke tendenser og strategier som oppstår omkring en russebuss og ønsker å forstå mer av samspillet mellom BUSS, INDIVID OG SORTERINGSSAMFUNN?

Foto: Lene Hval

Via praktiske eksempler og teoretiske modeller basert blant annet på Darwins: SURVIVIAL OF THE BITCHIEST og Descartes: JEG ER RUSS, DERFOR TENKER JEG AT JEG BURDE VÆRE PÅ BUSS, forklares de viktigste mekanismene bak utvelgelsen til satsebuss #russeaudition.

Kompetansemål: Å raskt kunne sortere ut medelever på bakgrunn av YTTERJAKKE, PERSONLIGHET, LIGNINGSATTEST, FRITIDSBOLIG, FREMKOMSTMIDDEL og/eller SKOTØY #bruttofamilieavtrykk. Litteratur: Prøv aldri å sette deg selv i andres sko (spesielt ikke hvis de går i STØGGS #fakeuggs).

Norsk: Russe-lyrics, teasers og sayers

Gjennom aktiv bruk av PORNOKLISJEER, UTDATERT KVINNESYN OG NØDRIM vil den enkelte elev få mulighet til å finne sin stemme og skape sitt unike uttrykk.

Foto: Lene Hval

I Russelyric-faget møter eleven et BREDT SPEKTER av tekster, sayers og lyrics og vil få et informativt og kreativt innblikk i russelåtens mangfoldige historie og musikalske krumspring.

Pensum spenner fra lyrikkens spede og litt blodfattige begynnelse med «chikkelakke», via spotifyhiten «I dag er det lov å være hore» til fjorårets store «Alle popper dumpa på den deilige 98-rumpa». Litteratur: Norsk nødrimliste, 500 ord som rimer på hore.


Serieskaper Lene Hval står bak stripene om Nora Helmer, som du kan lese hver lørdag på Aftenposten.no.

Nora Helmer har også sin egen Facebook-side.

Fikk du forresten med deg denne Tegnehanne-stripen?: Kanskje jeg går rett i krenkefella • Følg og delta i debattene hos Aftenposten meninger på Facebook og Twitter

Les mer om

 1. Dollhouse

Flere artikler

 1. MENINGER
  Publisert:

  Bussjåfører søkes til satserussen på Vinderen!

 2. MENINGER
  Publisert:

  Usikker på hvem som skal få din stemme? Test deg selv med Noras valgomat!

 3. MENINGER
  Publisert:

  Hva skjedde med matematikk man faktisk har bruk for?

 4. MENINGER
  Publisert:

  Kjære lærer, flott hvis du formidler årets ferie-fakta til klassen! Ikke alle følger oss på Instagram.

 5. MENINGER
  Publisert:

  Dollhouse krever sterkere engasjement mot lokale kroppsendringer

 6. MENINGER
  Publisert:

  Husmorprisen 2018 er unnagjort! Her er vinnerne<3