Meninger

Hvem skal være til salgs?

 • Jette Christensen
 • Marit Nybakk

Prostitusjon er vold mot kvinner og bekrefter todelingen av kvinner mellom hore og madonna, som kvinnebevegelsen har kjempet mot i 100 år.

I Aftenpostentorsdag den 7.februar går to unge menn inn for å opprette bordeller og fjernesexkjøploven.

Les også

Slipp prostituerte inn i varmen

Vi foreslår at deto tar seg en tur til Krisesentersekretariatet.Der vil de få høre fra utenlandskeprostituerte som har hoppetav hva slags liv de har hatt. Flere har storeskader både psykisk og fysisk. Noen av dem uopprettelige. Detenestede vet om Norge er norske menn som har nedverdiget dem på detgroveste.

Det er kjent athorekunder har en annen sexadferd når de kjøper prostituerte enn når de gårhjem til kona. Det er kjent at det er livsfarlig å være prostituert, man harlangt større sjanse for å bli skadet eller drept enn noen andre.

Prostitusjon ervold motkvinner og bekrefter todelingen av kvinner mellom hore og madonna,som kvinnebevegelsen har kjempet mot i 100 år. Derfor er målet åhjelpe flest mulig kvinner bort fra prostitusjon. I Norge skal det ikke væreanledning til å kjøpe seg tilgang til andres kropp.

Vi har i dag trelover for å motvirke prostitusjon:

Sexkjøploven – forå få ned antallet menn som kjøper sex.

Hallikparagrafen –for å ta bakmennene.

Forbudet motbordeller – som politiet bruker for å ta innemarkedet.

Når vi ser disselovene bli utfordret, dreier det seg om penger. Storepenger. Internasjonal organisert kriminalitet tjener like mye penger påprostitusjon og menneskehandelsom på våpensalg og narkosmugling. Norge eret kjøpesterkt marked.

Fjerner visexkjøploven og forbudet mot bordeller, gir vi internasjonalmafiaargumenterfor åsendetitusener av jenter til Norge. FN oppgir atjentene brukes også i økende grad til «tilleggsoppdrag» — som smugling avpenger fra narkotikahandel.

Hva skjer medrespekten mellom kjønnene i landene hvor prostistusjon er legalisert? Den sistetiden har flere tyske arbeidssøkende kvinner fått oppfordring om å søke segjobb i bordeller. Dette er ikke en utvikling vi ønsker. For,SterriogMoen,hvem mener dere skal være prostituerte i bordeller?

Søstrene deres?Kjærestene? Eller kanskje fremtidige døtre?

Relevante artikler

 1. MENINGER

  Den hviskende samfunnsskaperen

 2. MENINGER

  Tilbaketogets triumf

 3. MENINGER

  I et speil, langs en linje

 4. MENINGER

  - Noe av det mest interessante jeg har lest fra politisk hold på lenge

 5. MENINGER

  Bli sosial, forsker!

 6. MENINGER

  Hyttevisning på MåHafjell! Husk: Ta ALLTID en titt i kjelleren. Skjuler det seg en relaxavdeling?