Meninger

Norge på trass istedenfor USA på tvers. Nora prepper for Norgesferie! | Dollhouse

«Flott hvis dere kan gi beskjed til fergene om å sørge for sveler uten gluten i juli. Og laktosefri cortado. Gjerne med en vakker selburose i skummet.»

  • Lene Hvaal

Kjære Director of Glamfjord boutiqehotel & adventures!

Da ser det ut som det blir Norge «på trass» og ikke USA på tvers på oss i år. Noe som blir ekstra eksotisk for barna, da de aldri har feriert innenlands.

Bortsett fra en og annen oval weekend på Hvasser, er vi nemlig av typen som føler oss mest hjemme under fjerne himmelstrøk. Ikke et vondt ord om Geiranger, men det er ikke akkurat Grand Canyon! Men alle må være med på dugnaden. Og nå setter vi oss snart i Teslaen retning fjord og fjell #tjuhu.

Et par ting før vi kommer:

Er det mulig å lade på veien, eller bør vi ta med en SUV eller annen følgebil med strømaggregat? (I så fall foretrekker vi å hurtiglade med kortreist, lokal vannkraft).

Hvor trange er egentlig disse fjordene? Torvald #eksmann lurer på å ta en svipptur opp med sin Fairline 57. Han ønsker ikke å få båten ripet opp av fjell eller morkne tresnekker. Bør han ta med ekstra fendere?

Lille Lerche (16) har til nå kysset delfiner, frosker og greske strandløver, men ikke en eneste spekkhugger. Regner med at dette står på adventurelisten deres #thegreatkillerwhaleshow.

Vi vil mer enn gjerne støtte opp om det lokale næringsliv, men da må de lese seg opp på gjeldende trendbilde! Dropp troll og ostehøvler, sats heller på duftlys #crispyfjord og/eller champagnesabler med hjortegevirskaft #loveit.

Sørg for friske markblomster og nyplukkede jordbær (uten hams) hver dag på rommet.

Christopher Niels #bob (7) gleder seg til å overnatte i hengekøye ute. Flott derfor om dette kan slås sammen med en lokal topptur. (Helst et fjell med 5G så han får roet seg med «padden» før han sovner.) Regner med at dere har om ikke en Bamseklubb, så i alle fall en Geitebukkgruppe, som passer. Han tar selvfølgelig med skiftetøy og au pair #sherpa.

Ellers: Vi er kryssintolerante overfor melk, gluten, sennep (ikke Dijon), ketchup, geitrams, åklær, local nuts, oppdrettsfisk, brakkvann, bergensere, skalljakker, skjelldyr (minus hummer), prosecco, pærebrus, traktekaffe, lusekofter og lupiner.

Fint hvis dere kan fjerne det som måtte være av knott og mygg. Husk! Alltid smilende egg til frokost.

Vi gleder oss ☺


Serieskaper Lene Hval står bak stripene om Nora Helmer, som du kan lese hver lørdag på Aftenposten.no.

Nora Helmer har også sin egen Facebook-side.

Fikk du forresten med deg denne Tegnehanne-stripen?: Kanskje jeg går rett i krenkefella

  • Følg og delta i debattene hos Aftenposten meninger på Facebook og Twitter

Les mer om

  1. Dollhouse
  2. Dollhouse
  3. Norgesferie