Utsyn, sjøgløtt eller full panorama? Sjekk hvilken utsikt du egentlig har! | Dollhouse

Endelig en litt annen utsikt enn deg selv på Teams. Men hvilken type har du?

Havblikk er nemlig noe ganske annet enn sjøgløtt. Og hva må til for å kunne smykke seg med full panorama?

1. Utsyn

Her er du kanskje i tredje, eller fjerde rekke mot sjøen. Kanskje enda lengre. Men for å ha det helt klart, å hele tiden ha naboens trampoline/Toyota i øyekroken gir lite eller ingen sjelero. Selv om du (hvis du legger godviljen til) synes du kan skimte noe blått der mellom jernstengene. (Antagelig er det bare solen som speiler seg i trampolineduken eller en forlatt Adidas-slippers #favelaflipflop allerede godt inne i sesongen som brunsneglehotell.)

Å forsøke å pimpe opp med hammock, festvimpler, tujahekk, hagenisser eller ferdigstakitt #tantestash gjør bare vondt verre. Utsyn er vanlig på hyttefelt, campingplasser og langs deler av svenskekysten #costadelcorona.

2. Sjøgløtt

Må du opp i stige for å se havet glitre, befinner du deg i dette segmentet. Og det hjelper hverken med platåsandaler, hevede bryn eller stående buffet.

For å komme inn under kategorien «havutsikt» må nemlig tre av fire familiemedlemmer/gjester (inkludert au pair) se 1/3 av horisontlinjen 80 prosent av tiden #sjeleroformel. Selv når de sitter. Ellers snakker vi definitivt «sjøgløtt». (Uansett hva meglerspirer høye på seg selv måtte påstå.)

Å kalle hytta Havblikk eller Fjordsyn blir derfor som å sette inn bidé på utedossen #dødfødt. Det må heller ikke forveksles med «havglimt», som krever adskillig mer krutt enn noen liter brakkvann tilfeldig dandert utenfor hyttevinduene.

Sjøgløtt er mest utbredt på Hankø, Hvaler og småskjærene utenfor #fattigmannshvasser.

3. Full panorama

Har du når du kan ligge godt nedi infinitybassenget med et glass franske bobler og det eneste som forstyrrer horisonten, er en høyreist Hallberg Rassy og/eller en matchende alfahann i røde chinos. Er i tillegg alfahannen (og seilbåten) i privat eie og førstnevnte i ferd med å krysse skjellstranden, for snart å runde dypvannsbryggen med deg i sikte, begynner vi å snakke. På spesielt klare dager bør man i tillegg kunne skimte Skagen fyr og kjenne en svak eim av brasserte kartofler #brøndumstyle rundt lunsjtider.

Ordinær panorama finner du fra Tjøme til Blindleia (bortsett fra Stavern der det, ifølge mammaen til Mille, er såpass mange skjær i sjøen at det er umulig å få særlig oversikt). Full panorama derimot, fås kun på hvasseste Hvasser #pinseparadiset.


Serieskaper Lene Hval står bak stripene om Nora Helmer, som du kan lese hver lørdag på Aftenposten.no.

Nora Helmer har også sin egen Facebook-side.

Fikk du forresten med deg denne Tegnehanne-stripen?: Kanskje jeg går rett i krenkefella