Meninger

Forny passet i tide! Det er mye som skjer rett før ferien: Barnas karakterkort SKAL LEGGES UT og paljettshorts LEGGES OPP

Ennå ikke fornyet passet? Nora Helmer har noen tips.

 • Lene Hval

Skyer det over BIG TIME og hele Hvasser svipper over til Marbella, er det dumt å bli sittende igjen med en lunken aperol #spritz på bryggekanten.

Sørg for å fornye passet i tide.

Det er mye som skjer rett før ferien: Barnas karakterkort SKAL LEGGES UT, paljettshorts LEGGES OPP og diverse alfahanner LEGGES NED.

Ikke minst skal ferielogistikken finpusses og gullbikiniene oppjusteres.

Det sier seg selv at det ikke er mye tid igjen til PASS, PEDIKYR OG PILATES #forefallendeferiefuzz.

Men, uansett hvor travelt du måtte ha det, det kan lønne seg å få unna det viktigste.

Her er noen tips på tampen:

Oslo passkontor har drop-in-timer daglig fra klokken 8-ish. Send Joy #au pair av gårde allerede i grålysningen for å trekke kølapp, mens du HILSER SOLEN og SJEKKER LIKES på KARAKTERKORT-INNLEGG.

Er det mange foran i kø, ikke bli fristet til å stikke til Drammen eller Romerike #hillbillyland, hvor både UTFERDSTRANGEN og LOMMEBØKENE (og køene) ER MINDRE.

Sett deg heller i LOTUS og kjenn litt på hvor stas det er alltid å måtte FLASHE et pass utstedt fra Lillestrøm når du SVIPPER INNOM solkysten eller emiratene #not

Når din tur nærmer seg, pakk sammen FLUKTSTOL, PEDIKYR-KITS OG IPADS og stikk innom Torvald #eksmann for å plukke opp partallsukebarn og skriftlig samtykke.

Vel fremme, rigg deg til MIDT I LOKALET, del ut IPADS til barna og sørg for HUNDRE PROSENTS TILSTEDEVÆRELSE – mens Joy gjør føttene sandalklare #multimindfullness.

NB! Ikke glem å ta med eget passbilde. Bare husk å lukke munn og få med diamantdobbene.

Og hold litt igjen på photoshoppingen. For hvem vet, det kan hende du har både SINNARYNKE og STRAWBERRY DAIQUIRI-MUNN #fellesferiefjes når du nødlander i Malaga utpå sensommeren.

Ergerlig da å måtte snu på hælen #gjøregullsandalexit #happyholiday


Serieskaper Lene Hval står bak stripene om Nora Helmer, som du kan lese hver lørdag på Aftenposten.no.

Nora Helmer har også sin egen Facebook-side.

Fikk du forresten med deg forrige Tegnehanne-stripe?: Jeg kategoriserer begrepet «livscoach» med «healer», «sosiale medier-ekspert» og «holocaustfornekter»

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5