Meninger

Mohammad Usman Rana

  • Morten Gunvaldsen

Rana (født 1985 i Tønsberg) er cand.med., skribent og samfunnsdebattant.

Rana begynte sin skribent-karriere som spaltist i Tønsbergs Blad som 16-åring — og ble som leder av Pakistansk Studentsamfunn i 2005 en aktiv debattant i riks-TV og riksaviser. Han vokste frem som et talerør for unge muslimer og norsk-pakistanere. I 2007 ble han valgt til leder for Muslimsk Studentsamfunn og markerte seg i debatter om islam, ytringsfrihet, trosfrihet og integreringsspørsmål. For øvrig har Rana vært styremedlem i Norsk medisinstudentforening i to perioder og vært redaktør for det muslimske tidsskriftet SALAM.

Rana fullførte medisinutdannelsen ved Universitetet i Oslo i 2010, og har i løpet av studietiden også studert ved University of California, IrvineI februar 2008 ble Rana tildelt kronikkprisen av Aftenposten, etter at hans kronikk "Den sekulære ekstremismen" vant Aftenpostens kronikkonkurranse for unge skribenter. Kronikken utløste en betydelig religionsdebatt i flere riksmedier.

Rana fullførte medisinutdannelsen ved Universitetet i Oslo i 2010, og har i løpet av studietiden også studert ved University of California, Irvine