Hypoteser om sofaen

  • Hanne Sigbjørnsen

Jeg lurer på om sofaen en ond demon som ikke vil at vi skal lykkes i livet.

I det siste har det skjedd en del mystiske ting som jeg ikke klarer å forklare. Det begynner alltid med at jeg våkner opp med mange planer og mye motivasjon.

Og det verste er at det handler ikke bare om meg, jeg merker at det skjer med Jostein også.

Min første teori var at sofaen er en ond demon som ikke vil at vi skal lykkes i livet, men jeg skjønner jo at det er irrasjonelt. Derfor har jeg tenkt ut noen andre mulige hypoteser som jeg vil presentere her:

1. Sofaen er en tidsmaskin

Det mest åpenbare er jo at sofaen kan bøye tid og rom. Dette tror jeg basert på min opplevelse av at jeg setter meg ned, og ett sekund senere så ligger jeg der med en tom pose ostepop, fem faner med Facebook oppe og en trykkende følelse av manglende livsglede.

2. Sofaen har sterkere tyngdekraft

Dette kan imidlertid også skyldes at området akkurat der hvor sofaen står er preget av større G-krefter enn det resten av verden er. Denne hypotesen er basert på hvor vanskelig det er å reise seg opp fra en sofa, kontra en spisestol. Den sterke tyngdekraften fører nok også til at hjertet mitt ikke kan slå like effektivt, og at jeg derfor rammes av oksygenmangel i hjernen.

3. Sofaen står på feil sted.

Da jeg var på utveksling i Kina lærte jeg om Feng Shui, som, om jeg ikke husker feil, handler om å plassere møblene på riktig sted for å utnytte energien i rommet maksimalt. Jeg fulgte ikke ordentlig med den gangen da det ikke ligger noen vitenskapelig forskning til grunn for denne teorien, men nå har jeg jo en subjektiv opplevelse som taler for det (ergo: Det må være sant).

4. Det handler ikke om sofaen, det handler om hva jeg gjør i sofaen.

Nemlig: Oppdatere Facebook fem hundre ganger. Dette får meg til å tenke at hele Facebook er en eneste stor konspirasjon, satt i gang av reklamebransjen for å få oss til å kjøpe produktene de selger gjennom strategisk plasserte annonser, forkledd som dine beste venners statusoppdateringer. Det er definitivt en form for hypnose med i spillet der også.

Jeg har ikke alle svarene ennå, men jeg føler jeg begynner å nærme meg. All kritikk på dette innlegget vil forøvrig bli tolket som at du er med på konspirasjonen.