Går du rundt med en forfatterdrøm i magen? Slik kan du realisere den med seks enkle steg! | Tegnehanne

  • Hanne Sigbjørnsen

Du risikerer å møte på et par skjær i sjøen. Men Tegnehanne vet råd.

1. Ha en idé til en bok.

Denne ideen er den beste ideen noen har tenkt på noen sinne. Den kommer garantert til å bli en bestselger, 100 prosent sikkert.

2. Innse at ideen ikke er like god utenfor de trygge rammene som er din hjerne.

I overgangen fra grenseløs tanke til faktiske ord på papir, har det som før var en enhjørning av en idé, nå begynt å ligne mer på en kamel-esel-hybrid. Dette setter i gang et skred av usikkerhet i deg.

3. Prøv å få det til å funke likevel.

Herifra er hele prosessen et ork, med enkelte lysglimt spedd inn. Du prøver å skape noe fint av det du har, og du hater hvert sekund av det.

4. Glem at du er et menneske og ikke en søppeldunk.

I arbeidet med å få ferdig boken til nærmeste bokhøst/-vår/-arrangement neglisjerer du alle kroppens behov og lever kun på ren vilje og mat som tilberedes i frityr eller microbølgeovn.

5. Glem også at det finnes et liv utenfor bokboblen.

Venner blir om til bekjente, familien bekymrer seg for deg, og å åpne post blir et overskuddsprosjekt du ikke har tid til.

6. Du har omsider et ferdig produkt.

Du er ferdig! Et ørlite skjær i sjøen er at du nå har stirret så lenge på boken din at den ikke lenger ligner på en bok, og du hater den for det. Og nå skal du selge den til noen andre!

Herfra er det ingen flere punkter, boken er klar for å leve sitt eget liv. Kanskje blir den bare stående å beite bakerst i bokhandelen, kanskje kan den trave stolt ute blant folk. Man håper jo alltid på det siste.

På Twitter: @tegnehanne

  • Få med deg flere tegneserier og debattinnlegg – følg Aftenposten meninger på Facebook og Twitter