Meninger

Der det er master bedroom er det hjerterom. Åpent brev til alle som har vært gjest på hytte i sommer

  • Lene Hval

Fisk og hyttegjester lukter etter tre dager, sies det. Det må i så fall være på Hankø og Hvaler, hvor fangsten er fra frysedisken og vennskapene kjøligere.

Her på Hvasser kommer det nemlig ofte en LEI EIM allerede under skalldyrsbrunsjen på DAG ÉN.

Og det skyldes i hvert fall ikke rekene #alltiddagsferske

Kjære hyttegjest!

Det finnes ikke noe hyggeligere enn å gi nødhavn til gode venner som trosser sørvesten og rigger vannscooteren med twintube, bonusbarn og au pair – på flukt fra TOTALITÆRE HYTTEREGIMER preget av vinduskitting, kartongvin og ferdigmarinerte grillskiver.

Eller til venninner som har tatt REV I HAREMSBUKSENE og seilt på grevinnehenget hele veien fra Nesodden til Helmerodden #såkalthetetokt.

For ikke å snakke om HERR OG FRU REKEFARGET, som plutselig står på hyttetrappen med tannkost og saltvannssepe, bortvist fra EGEN DYPVANNSBRYGGE på Hankø, fordi lille Rogn skal ha vors #luvuall.

Der det er master bedroom, er det nemlig hjerterom. Og master bedrooms har vi jo TIL GAGNS her ute.

Likevel, det hadde vært flott hvis dere alle kunne notert dere følgende bak øret til neste år:

  • Barn under seks år er KUN tillatt i følge med au pair.
  • Stiller du med FIRST PRICE SYLTETØY til felles frokostbuffet, hold deg til denne. IKKE LASS PÅ med for eksempel gåsepostei og/eller hummerpaté.
  • Det er OBLIGATORISK morgenbad (uansett vær) med oppmøte KLOKKEN 09.15 #presis på bryggen. (Husk monogram på badekåpen).
  • Det er IKKE NOE GALT med sengene i annekset. Hvis de kjennes for harde, myke eller korte, skyldes dette i ti av ti tilfeller DEFEKTER hos gjesten selv.
  • Det finnes ikke BRENNMANETER, MYGG ELLER KNOTT naturlig på Hvasser #makan. De få vi ser, har kommet med BALLASTVANN fra Hankø-terner og/eller au pair-kjørte Windyer #kragerøbaljer.
  • Bruk ALLTID glassbrikker når du drikker Aperol Spritz.

Og sist, men ikke minst:

  • IKKE TA MED PROSECCO #favelabobler til vertskapet.

Det gir bare luft i maven.

Gå heller for naturlig fremstilt sprudlevann (som Champagne eller Crémant, gjerne en Bollinger).

Lite slår det å sitte med føttene høyt og bobler i glasset og følge en Hankø-terne eller Kragerø-balje (eventuelt en hissig vannscooter kjøpt på avbetaling) bli mindre og mindre før den forsvinner i horisonten #denfølelsen.


Serieskaper Lene Hval står bak stripene om Nora Helmer, som du kan lese hver lørdag på Aftenposten.no.

Nora Helmer har også sin egen Facebook-side.

Fikk du forresten med deg forrige Tegnehanne-stripe?: Jeg kategoriserer begrepet «livscoach» med «healer», «sosiale medier-ekspert» og «holocaustfornekter»

Les mer om

  1. Dollhouse
  2. Hytte