Drikke litt for å slappe av?

Jeg kan av egen erfaring bekrefte at det virker meget godt å drikke for å lappe av, skriver Helge.

Et utrolig dårlig råd, skriver anonym alkoholiker.

Jeg fikk en gledelig nyhet på radioen.Rusforsker Sverre Nesvåg kunne fortelle oss at ungdommen burde bruke alkoholfor å takle presset og unngå depresjoner og angst.

Jeg kan av egen erfaring bekrefte at dette virker meget godt,herr Nesvåg. Jeg startet tidlig med å bruke alkohol for a slappe av og for å kunnevære sosial og takle forventninger. Alkoholen hadde en fantastisk effekt påmeg. Jeg ble midtpunktet på fester og fikk mange gode venner. I løpet avvideregående sluttet jeg å fokusere på alle kravene til toppkarakterer og slikefilleting. Startet på høyskoleutdanning, men etter et halvt års festing, fantjeg ut at utdannelse ikke var noe for meg og begynte heller å jobbe.

Større mengder alkohol

Da jeg passerte 30 klarte jeg til og med å begynne å røyke.Dette er også et supert middel for å slappe av. Nikotin virker som kjentberoligende, og jeg synes igrunn det er merkelig at ikke herr Nesvåg tar meddette også i sin kamp for å redde ungdommen.

Mindaværende kone begynte å reagere på dette, men jeg hadde dessverre ikkelenger mulighet til å ta hensyn til slike ting.

På dette tidspunktet måtte dettil større mengder alkohol for å oppnå samme effekt som i ungdomstiden, men detvar bare å fordele det utover i uken, så fungerte dette også ganske bra. Mindaværende kone begynte å reagere på dette, men jeg hadde dessverre ikkelenger mulighet til å ta hensyn til slike ting.

Det ble etter hvert også verre å få jobben til å fungere.Jeg fungerte jo godt, men det var ikke alltid like lett å få tid til jobb nåralkoholen tok mer og mer tid. Heldigvis er alkohol er sosialt akseptert i alledeler av samfunnet, så det skal noe til før noen er så frekke at de stillerspørsmål ved dette så lenge en stiller på jobb (innimellom egenmeldinger).

Kone og barn flyttet

Til slutt orket jeg ikke mer. Det hjalp ikke at kona tok medseg barna og flyttet ut. Jeg måtte ha alkohol hele tiden, men det fungerte ikkelenger som i ungdommen. Jeg tror nok jeg hadde satt pris på å få denneinformasjonen i ungdomstiden, herr Nesvåg, i stedet for å bruke 20 år på åfinne det ut selv.

I tillegg til å ødelegge meg selv, har jeg skadet mange rundtmeg. Jeg så det ikke før jeg ble edru. Selv da måtte jeg ha masse hjelp tilbehandling av angst og depresjoner. De psykiske lidelsene hadde jegsannsynligvis gått med fra ungdomstiden. Gjennom gjødsling med alkohol i 20 århadde de vokst seg store og kraftige. Jeg har brukt flere år på å komme sålangt som i dag, edru en dag om gangen med god hjelp fra AA og ikke minst godtpsykisk helsevern.

Nå jobber jeg innen rusfeltet, og ser frem til å slippe åjobbe med forebyggende arbeide blant barn og ungdom, for den utfordringen harSverre Nesvåg løst for oss. Jeg ber dere likevel være forberedt på atbehovet for behandling av rusavhengighet kan øke framover, dersom herr Nesvågmot formodning tar feil.