Kommentar

Unge Høyre tilpasset seg en grenseløs leder

Flere partier lurer på hvor varslerne har vært i alle disse årene. I Unge Høyre er varslene kommet – og blitt oversett.
Kommentar

«Etterlengtet lyspunkt for Støre»

Ap-velgerne støtter Jonas Gahr Støre. De er ikke i tvil om at det var riktig at Trond Giske gikk av.
Kommentar

SSB-saken kommer til å handle om innvandring likevel

Sjeføkonomene i LO og NHO skal få sette scenen under SSB-høringen på Stortinget onsdag. Slik illustrerer de behovet for å diskutere SSBs uavhengighet.
Kommentar

«Selvvalgt seigpining»

Mye har vært overraskende i Ap-krisen de siste ukene. At Trond Giske trakk seg kvelden før sentralstyremøtet, er ikke det.
Kommentar

«Journalistiske metoder i varsler-saken»

Mediehusene bør være mest mulig åpne om det journalistiske arbeidet som gjøres i dekningen av flere varsler mot nestlederen i Ap. Åpenhet om kildebruk og etiske dilemmaer gir leserne våre mer innsikt og større forståelse for sakskompleksene som utspiller seg nå.
Kommentar

«Slik innfrir du nyttårsforsettene»

La oss si du er en eldre maktmann som bruker posisjonen din til å presse deg på unge kvinner. 2018 er året for å slutte med det – og her er oppskriften.
Kommentar

Godt, pragmatisk nytt år! Hilsen Erna

Statsminister Erna Solberg er avhengig av at Frp og Venstre er like endeløst pragmatiske som hun selv er når de skal forhandle om regjeringssamarbeid. Solberg tviler på at de er det.
Kommentar

Forhandlingene lignet VM i hurtigsjakk

Theresa May er blitt kalt en politisk katastrofe. Men det er snarere det politiske systemet som gjør at Storbritannia skader seg selv.
Kommentar

Kommentar: «Merkels epoke er over»

Tre måneder etter valget har tyskerne fortsatt ikke fått stablet noen ny regjering på bena. Problemene illustrerer at en epoke er over.
Kommentar

Deilig er jorden – her er bevisene

Årets julebrev er en skamløs cherrypicking av hendelser, statistikker og rapporter fra 2017 som gjør det mulig å synge med overbevisning rundt grana.
Kommentar

«Ikke alle kvinner skal få barn når de vil»

I løpet av de neste to årene kan 60 nye barn fødes som rusavhengige. Helsemyndighetene jobber for sent til å forhindre det.
Til toppen