Taxfreeordningen er meningsløs – skrot den!

Det er søndag og midt i fellesferien og masse folk i taxfreebutikken på Gardermoen.

GARDERMOEN (Aftenposten): På ett område er Norge et skatteparadis for alkohol og tobakk. Politikerne er feige som ikke tør avvikle taxfreeordningen.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Det er søndag ettermiddag og midt i fellesferien. En strøm av voksne, gjerne med barn, bager, bagasje og handlevogner, kommer rullende inn i det som fortoner seg som et eldorado. Snakk om bonus etter å ha vært på ferie: Unge og gamle kan fråtse i sine favoritter, enten det er billig alkohol eller søtsaker.

På Gardermoen ligger Europas største taxfreebutikk på hele 4000 kvadratmeter. Her er en egen avdeling for mikrobrygget øl, 600 ulike viner, et eget område for sprit og for parfyme, en egen tobakksavdeling og store berg av sjokolade og godterier. Alt til gunstige priser, og med butikker som er åpne hver dag og så lenge det går fly.

Les hele saken med abonnement