Kommentar

Hvordan få sprø svor på ribben uten strøm?

Av mine 41 julaftener vet jeg godt hvilken jeg husker best.

På julaften for fem år siden ble vi nødt til å tilberede juleribben på en gassgrill i garasjen.
  • Cecilie Asker
    Cecilie Asker
    Avdelingsleder

Med julaften kun få timer unna er det tett med høye skuldre og stressede hoder rundt i om landet. Ribber skal krydres, gulv skal vaskes, bord skal pyntes, og alt skal være klappet og klart til julen ringes inn kl. 17.00.

Av alle høytidene gjennom året er nok julaften den som krever høyest grad av presisjon. Djevelen ligger i detaljene denne kvelden, og det skal ikke mer til enn et vindskeivt tre eller en uteblitt gave, før juleharmonien er truet. For ikke å snakke om hvis ribben skulle ende opp med myk svor ... En slikt nederlag kan fort bli tema rundt julemiddagen i mange år fremover.

Les hele saken med abonnement