«De skyldige» for brexit | Per Edgar Kokkvold

  • Per Edgar Kokkvold
Kokkvold velger seg tidligere statsminister David Cameron (t.h.) og Labour-leder Jeremy Corbyn som hovedansvarlige for brexit. Her fotografert under åpningen av Parlamentet i mai 2016.

Den liberale eliten vil ha omkamp om det britiske EU-medlemskapet. I mellomtiden har de utpekt «de skyldige» for tapet i 2016.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Ettersom man ikke godt kan navngi alle de 17.410.742 som sa nei til EU ved folkeavstemningen i 2016, har man utpekt de «hovedansvarlige» – europeiske og britiske politikere som får skylden for at folket stemte «feil»: Boken Guilty Men, brexit-utgaven av pseudonymet Cato den yngre (Biteback Publishing Ltd, London 2017).

Et lite tilbakeblikk før vi går videre. Guilty Men av 2017 er oppfølgeren til boken Guilty Men av 1940, skrevet under dekknavnet Cato den eldre, den romerske statsmannen som skal ha avsluttet alle sine taler i Senatet med ordene «For øvrig mener jeg at Kartago bør ødelegges».

Les hele saken med abonnement