Hjemmekontoret: Problem eller helt konge? | Joacim Lund

  • Joacim Lund
Kronprins Haakon gjør seg klar for videomøter med Bufdir, Bufetat og Heimevernet i hjemmekontoret i slutten av mars. Forskningen tyder på at han ikke blir mindre produktiv der.

Arbeidsgiverorganisasjonen Spekter prøver å innføre hjemmekontor-skam. Det er det ingen grunn til.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Norske mann (og kvinne, for all del) i hus og hytte sitter nå i de tusen hjem ved de tusen kjøkkenbord på sine uergonomiske pinnestoler og holder både privat og offentlig sektor i gang.

Mange har kalt det et gigantisk eksperiment. Det er vanskelig å være uenig i det. Men det som er fint med eksperimenter, er at en kan samle erfaringer. Ny kunnskap kan gi nye måter å arbeide og samarbeide på. En digitalisert arbeidsstokk gir muligheter til effektivisering, produktivitetsforbedring og kostnadsreduksjon. Noe forskning finnes allerede, flere studier er på gang, og med tiden vil resultatene fra eksperimentet gi arbeidsgiverne mulighet til å navigere i et nytt og ukjent farvann.

Les hele saken med abonnement