Trump innkasserer seire i form av fredsavtaler i Midtøsten. Skal vi juble eller gråte?

Bahrains utenriksminister Abdullatif bin Rashid Al Zayani, Israels statsminister Benjamin Netanyahu, USAs president Donald Trump og De forente arabiske emiraters utenriksminister Abdullah bin Zayed Al Nahyan etter signeringen av avtalen tirsdag.

Han har veltet spillebordet for så å dele ut kortene på nytt fra sin egen kortstokk. Og det uten én eneste palestiner ved spillebordet.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Til helgen er det nyttårsfeiring – Rosh Hashana – for jøder verden over. Og ved hvert nytt årsskifte hedrer den amerikanske ukeavisen Jewish Press en person som siden det forrige har hatt avgjørende betydning for jødiske liv.

«Årets valg kom som en overraskelse på oss, på samme vis som det gjorde på alle andre, siden vinneren ikke engang var med i konkurransen inntil for noen uker siden», skriver David Israel i Jewish Press.

Les hele saken med abonnement