De kan kanskje bidra til å modernisere islam. Litt

  • Knut Olav Åmås
    Knut Olav Åmås
    Skribent og direktør i Stiftelsen Fritt Ord
Det er de liberale, frihetsorienterte kreftene i islam som fortjener og trenger støtte, skriver Knut Olav Åmås og Sara Azmeh rasmussen og Abid Q. Raja.

De nye innspillene til Abid Q. Raja og Sara Azmeh Rasmussen går rett til kjernen i den store debatten om islam og ytringsfrihet. Deres tanker bør bli islams fremtid.

Diskusjonen om den famøse filmen og de nye Muhammed-karikaturene har krevd mange titalls menneskeliv de siste ukene. Ansvaret for det har ekstreme demonstranter som har brukt vold. Men på en og samme dag kom det i dag lyspunkter i debatten som bærer bud om at utviklingen går i riktig retning – iallfall over tid.

Venstre-politikeren og muslimen Abid Q. Raja har en kronikk i Aftenposten der han forteller i detalj om hvordan mange unge muslimer vokser opp i miljøer der de blir indoktrinert med hat mot amerikanere, israelere, jøder og for eksempel homofile. Da er det lett å falle for konspirasjonsteorier om «Vesten vs. den muslimske verden» og ta del i demonstrasjoner som bare øker polariseringen.

Les hele saken med abonnement