Flere enn Støre har grunn til å takke varslerne | Trine Eilertsen

  • Trine Eilertsen

Uten #metoo og varslerne hadde ikke norsk politikk fått sin oppvask. Til det har partitoppene vært for passive i jakten på ukultur.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Ap-leder Jonas Gahr Støre avsluttet landsstyretalen med å takke varslerne. Slik fikk han understreket hva dette handler om, i tilfelle noen skulle ha gått seg bort i advokatsnakk eller maktkamp. Og slik fikk han understreket at han ikke er i den minste tvil om at Trond Giske ikke hører hjemme i partiledelsen.

De største optimistene i Arbeiderpartiet håper og tror at dette skal bety en restart for partiet, som i øyeblikket må konstatere at rundt 80 prosent av velgerne ser en annen vei. Ut av støvet etter partiets egne #metoo-saker, skal likestillingspartiet igjen reise seg, og vinne velgere. Blant annet denne saken skal definere Arbeiderpartiet for fremtiden. Det ville være umulig for partiet å gå inn i den fremtiden med trakasseringssaker med uklar utgang hengende i luften.

Les hele saken med abonnement