Stein til byrden for utsatt journalistikk

Sjefredaktørene i Aftenposten, Bergens Tidene, Fedrelandsvennen og Stavanger Aftenblad advarer mot at innstramminger i Markedsføringsloven vil ramme avisene hardt.

Abonnementsinntekter blir stadig viktigere for finansiering av norskprodusert journalistikk. Et forbud mot oppfølging av egne kunder vil være et alvorlig anslag mot muligheten til å utvikle nye forretningsmodeller.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Stortinget skal ta stilling til innstramminger i markedsføringsloven som gjør at det ikke lenger skal være lov å ringe egne kunder registrert i reservasjonsregisteret, dersom de ikke har bedt om å bli oppringt.

Norsk journalistikk finansieres i hovedsak på to måter, gjennom annonseinntekter og brukerinntekter. Grunnen til den kritiske situasjonen for norske medier er ikke at publikum svikter, men at annonseinntektene forsvinner, i stor grad til globale konkurrenter som Facebook og Google.

Les hele saken med abonnement