Den svenske tregheten | Odd Inge Skjævesland

  • Odd Inge Skjævesland, journalist og forfatter
Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson vinner fortsatt oppslutning. Her fotografert på en pressekonferanse i 2017 der det ble informert om at riksdagsrepresentant Patrick Reslow forlater partiet Moderaterna og går over til Sverigedemokraterna.

Den borgerlige Alliansen sprakk allerede for fire år siden. Koden for å knekke Sverigedemokraterna er like uløst etter ti års forsøk.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Det er ikke lett å følge med i svensk politikk når statsministeren heter Löfven, visestatsministeren Lövin og en viktig opposisjonsleder Lööf. La oss for en gangs skyld ikke begynne med Sverigedemokraterna.

En av de store illusjonene i svensk politikk er at den borgerlige Alliansen fortsatt eksisterer. Men Alliansen varte egentlig ikke lenger enn statsminister Fredrik Reinfeldts regjering, frem til den tapte valget for fire år siden. Det var heller ikke meningen. Det lå i kortene.

Les hele saken med abonnement