I sitt forsøk på å unngå umusikalske øyeblikk tramper NRK selv i klaveret

  • Cecilie Asker
Brenda Jenkyns står utenfor Egyptian Theatre i Park City, der Michael Jackson-dokumentaren Leaving Neverland hadde premiere under Sundance Film Festival.

NRK fjerner Michael Jackson fra spillelistene sine. Hvem blir neste ut?

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Den omstridte Michael Jackson-dokumentaren Leaving Neverland, som sendes på NRK søndag, har skapt stor debatt i sosiale medier de siste dagene. Så stor debatt at NRK faktisk har bestemt seg for å fjerne all musikk med Michael Jackson fra sine spillelister de neste to ukene.

Av hensyn til de negative følelsene den avdøde popstjernens låter kan utløse – og følelser er det som kjent mye av i sosiale medier – har statskanalen valgt å trykke på pauseknappen. Det er godt mulig denne avgjørelsen vil ha ønsket effekt, og kjøle ned den opphetede debatten midlertidig. Men den skaper samtidig et større problem på sikt. For hvor skal grensen gå for å boikotte kunstnere? Hvor lenge skal de være ute i kulden? Og ikke minst, hvem blir neste person ut?

Les hele saken med abonnement