Antibiotikaresistens i Norge – oppsummert i to setninger | Joacim Lund

  • Joacim Lund
Lakseoppdrettsnæringen sliter fortsatt med omdømmet den skaffet seg på 80-tallet, men bruker i dag så å si ikke antibiotika.

Egentlig var dette ment å være en skamløs hyllest til lakseoppdrettsnæringen. I stedet ble det en myteknuser.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Jeg har en god og en dårlig nyhet. Jeg begynner med den dårlige.

Overdreven og gal bruk av antibiotika fører til utvikling av bakterier som møter medisiner med et skuldertrekk. Antibiotika preller av på dem som vann på gåsa. Over hele kloden blir de stadig flere. Og det er litt dumt, selvsagt, ettersom det innebærer at vi risikerer å rykke hundre år tilbake i tid og dø av papirkutt, forkjølelser og flis i fingeren.

Les hele saken med abonnement