Kommentar

Breivik gråt av stolthet

  • Inge D. Hanssen
    Inge D. Hanssen
    rettskommentator
Anders Behring Breivik tok til tårene da hans propagandafilm ble vist for retten.

Anders Behring Breivik ble så overveldet at han gråt av glede da aktor Svein Holden viste filmen "Knights Templar 2083 – Movie Trailer".

Kommentar
Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Under opplesningen av tiltalebeslutningen viste ikke Behring Brevik følelser i det hele tatt. Han var et steinansikt, smilte bare skjevt ved et par anledninger til sin forsvarer Geir Lippestad.

Filmen aktor viste er produsert av Behring Breivik selv, og er en kortversjon av hans 1518 sider lange kompendium som han la ut på internett kort tid før bomben gikk av i Regjeringskvartalet.

StillbilderDen varer i 12 minutter og 22 sekunder. Filmen består stort sett av 99 stillbilder med tekst og er ledsaget av musikk.

Innholdet er som nevnt en kortversjon av kompendiet og er derfor velkjent: Behring Breivik og hans riddere utkjemper en heroisk kamp for å få alle muslimer bort fra Europa.

Det var under fremvisningen av filmen at Behring Breivik plutselig tok til tårene – til stor overraskelse for alle som observerte det. Steinansiktet gråt!

Jeg har ingen tro på at tiltalte gråt over det han har gjort. Han virket mer overveldet over gjensynet med sitt eget produkt. Stoltheten overmannet ham.

Gråter neppe over ofrene

Det er all grunn til å tro at de fire rettspsykiatrisk sakkyndige noterte seg Behring Breiviks tårer. De underbygger konklusjonene om et enormt ego og hans narsissistiske livsanskuelse.

Når retten kommer nærmere inn på det som skjedde i Regjeringskvartalet og på Utøya, kommer det neppe flere tårer nedover Behring Breiviks kinn.

Les også

  1. - Gråtingen er et veldig sterkt uttrykk for en utrolig selvopptatthet

  2. Behring Breivik gråt da aktor spilte av filmen hans

Les mer om

  1. Kultur