Det enkle livet i regjering går mot slutten | Trine Eilertsen

  • Trine Eilertsen
Skal vi ta Regjeringens – og den forrige regjeringens – perspektivmeldinger alvorlig, blir det som er satt i gang for puslete. Finansminister Siv Jensen (Frp) og statsminister Erna Solberg (H) i front for den nye regjeringen på Slottsplassen i Oslo 2013.

Det er ikke rart at så mange nøler med å gå inn i regjering. Regjeringslivet er i ferd med å bli vanskelig. På ordentlig.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

En gang tok jeg med meg Perspektivmeldingen på sengen. Det gjør jeg ikke igjen. Jeg trodde den kunne bidra med nyttig innsikt, i kombinasjon med noen passasjer som kunne hjelpe meg inn i søvnen. Nyttig var den. Men den gjorde meg, som ellers har et usedvanlig godt sovehjerte, lys våken.

I meldingen er det noen kurver og tabeller som kan gjøre de mest flegmatiske urolig. Eldrebølge og fallende oljeinntekter kan vi ikke gjøre så mye med, og det første er jo dypest sett en gladsak. Utfordringen er at vi blir færre som skal bære økte pensjonskostnader og økte utgifter til omsorg, omtrent samtidig med at norske regjeringer må dempe veksten i oljepengebruken.

Les hele saken med abonnement