I Oslo kan du spise mat fra hele verden, men den gode norske maten må du lete lenge etter

  • Knut Olav Åmås
Raspeballer får du bant annet på Kaffistova

Hvorfor er det så vanskelig å få tak i god norsk hverdagsmat når du skal spise ute i Oslo?

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

På kafeer, restauranter og andre spisesteder kan jeg kan velge i hele verdens mat – minus Norge. Hvorfor er det sånn? Det er ikke slik i noen andre europeiske hovedsteder jeg har vært i. De dyrker sitt eget lands enkle retter, i tillegg til alt utenfra.

Oslo er blitt en førsteklasses mat- og restaurantby. En utrolig utvikling har skjedd på et par tiår, i kvalitet og kvantitet. De beste restaurantene i Oslo er blant Europas fineste. Og du kan få all verdens mat i Oslo, ikke minst alt du kan ønske deg av fransk, italiensk, spansk, mexicansk, kinesisk, indisk, pakistansk, thailandsk, japansk og mat fra hele Midtøsten-regionen.

Les hele saken med abonnement