Det siste året har vært usedvanlig fattig på tradisjonell politisk debatt. Hvor ble samtalen av? | Einar Lie

Hverken Høyre eller Arbeiderpartiet fungerer for tiden særlig godt som politiske verksteder, mener Einar Lie. Her er partilederne Jonas Gahr Støre (Ap) og Erna Solberg (H) i debatt i Stortingets vandrehall.

Enkeltsaker og personfokus fortrenger utforming av prinsipiell og klargjørende politikk.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

For et års tid siden ble Nasjonal transportplan lagt frem. Regjeringen la opp til å bruke en forbausende stor del av det finanspolitiske handlingsrommet i årene som kommer på dyre og tidvis lite lønnsomme samferdselsprosjekter. Kanskje var det ikke så rart – Fremskrittspartiets ledelse hadde ved et par anledninger sagt at det «skulle lukte asfalt i hele landet».

Arbeiderpartiet kontret kort etter med en enda dyrere plan. Kanskje mente partiet at det skulle lukte enda mer asfalt i hele landet, hvis partiet kom i regjering.
Det underlige var at ingen av partiene var særlig opptatt av samferdsel da valgkampen kom i gang, tross den svært dyre planen.

Les hele saken med abonnement