Kommentar

Tvilens vilkår | Marianne Marthinsen

  • Marianne Marthinsen
    Marianne Marthinsen
    Spaltist

I krisen vi er inne i, kan skråsikkerhet få alvorlige konsekvenser. Det er på tide å akseptere at politikere tviler og endrer standpunkt.

Omfavnelsen av Liverpool-manager Jürgen Klopp kan tyde på at folk ville satt pris på at det ble større rom for tvil i samfunnet, skriver Marianne Marthinsen.

Jeg har aldri heiet på Liverpool. Tvert imot. Få har en mer irriterende supporterkultur enn Liverpool-fansen, en fanklubb som dessverre omfatter noen av mine nærmeste venner. Til dem vil jeg gjerne benytte anledningen til å si: Dere må slutte å spille You’ll never walk alone på fest. Dette er alvorlig ment.

Allikevel ble jeg fylt med en bølge av sympati og beundring, en gang tidlig i korona-forløpet, da den samme Liverpool-gjengen simultant postet en video av manager Jürgen Klopp som med voldsom irritasjon avviste å kommentere virussituasjonen. «Jeg forstår det virkelig ikke,» sa han om at fotballmanagere måtte forholde seg til den type spørsmål i det hele tatt. «Folk med kunnskap skal snakke om det og fortelle hva vi skal gjøre. Hvorfor meg? Jeg har på meg en baseball-cap og er dårlig barbert.»

Les hele saken med abonnement