Denne budsjettrunden må svi litt ekstra for Erna Solberg | Trine Eilertsen

  • Trine Eilertsen
Kjell Ingolf Ropstad (KrF), Terje Breivik (V), Helge Andre Njåstad (Frp) og Nikolai Astrup (H) ble enige om budsjett onsdag.

Makten har en pris. For Høyre betyr det å styre en skolepolitikk partiet synes er fullstendig meningsløs.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

I fjor på denne tiden sto det politiske Norge - og noen til - i helspenn, og lurte på hvilken regjering vi ville ha ved inngangen til 2017. Det endte med en slags stø kurs og fortsatt blåblå regjering. Men budsjettkonflikten fra høsten 2016 satte dype spor i alle samarbeidspartiene, kanskje med unntak av det flegmatiske Høyre. Den bidro til at KrF valgte seg en valgkampstrategi som nesten tok livet av partiet. De tøffe takene presset Venstre ned på rekordlave målinger og deretter et retningsskifte før valget som reddet stortingsplassene med et nødskrik.

Blant annet derfor er det ikke rart at de fire partiene gikk inn i høstens budsjettsamtaler med en mer konstruktiv innstilling. De måtte bli enige. Uten ville hele «Erna Solberg som statsminister»-valgkampen se helt merkelig ut.

Les hele saken med abonnement