Byrådet har fått konklusjonene de ønsket seg | Andreas Slettholm

At svikt hos Renovasjonsetaten utgjør en vesentlig del av forklaringen, er ikke veldig pussig, skriver Andreas Slettholm.

Selvsagt er det beleilig for Raymond Johansen og Lan Marie Nguyen Berg å få slått fast at de er så å si uten skyld i Oslos søppelskandale.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Byrådets overordnede fremstilling av fadesen bekreftes til fulle av Deloittes granskningsrapport: Renovasjonsetaten som gjorde et for dårlig forarbeid, undervurderte risikoen ved å satse på ett lite selskap for hele Oslo, oppfattet ikke faresignalene før oppstart tydelig nok, innså ikke alvoret da klagestrømmen fosset inn og rapporterte for dårlig når krisen var et faktum.

Rapporten underbygger til og med at det var riktig å sparke renovasjonsdirektør Pål A. Sommersnes i januar, hvis stempel som syndebukk blir forsterket med rapporten.

Les hele saken med abonnement