På Melafestivalen kan innvandrere danse og la hjertet blø

Arooj Aftab er den første pakistanske kvinnen som har vunnet en Grammy-pris. Aftab har gitt ut albumene «Siren Islands» og «Vulture Prince». Musikken er blant annet inspirert av jazz og klassisk indisk musikk. Hun opptrer på lørdag.

Midt i folkefesten Mela er 75 år gammel smerte og sorg. Og en 37 år gammel stjerne.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Bittersøte minner om det som en gang var et hjemland. Slik opplever nok mange Oslo-folk den årlige Melafestivalen i hovedstaden. I år finner den sted fra 12. til 14. august.

Kanskje minner den byens innbyggere om hvor mange av dem har røttene sine. Forhåpentlig er festivalen også en port til kunnskap. Dette gjelder både den yngre generasjonen, som vil vite mer om sitt eget opphav, og for de eldre. De trenger det nødvendige påfyllet for å ikke bli sittende fast i gammeldagse oppfatninger om hva en pakistaner eller inder kan være.

Les hele saken med abonnement