Facebook tilbyr kjærlighet i koleraens tid

  • Joacim Lund
Facebooks gründer og toppsjef Mark Zuckerberg tror han kan ha funnet nøkkelen til brukernes hjerter.

Midt i tillitskrisen lanserer Facebook en datingtjeneste – og ber om tillit til å forvalte dine mest personlige opplysninger.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

«Det sikreste beviset på kjærlighet er tillit,» sa en gang Joyce Brothers, psykologen som gjorde sitt fag til allemannseie på amerikanske TV-skjermer på 1960-tallet.

Folks tillit til Facebook har – med god grunn – fått seg en real knekk. Det utløsende var selvsagt at personopplysninger om 87 millioner Facebook-brukere var på avveie i to år uten at Facebook løftet en finger for å gjøre noe med det, og i mellomtiden kan være blitt misbrukt til å destabilisere verdenspolitikken. Svekkede allmennmedier, falske nyheter, skatteunndragelser og gjentatt bruk av plattformen til angrep på demokratiske prosesser er andre smådetaljer som gjør at stadig flere stiller seg det samme spørsmålet: Er det i det hele tatt mulig å stole på Facebook?

Les hele saken med abonnement