Det kan ende i katastrofe. Men mange ser seg nødt til å gamble på Boris Johnson. | Øystein K. Langberg

  • Øystein Kløvstad Langberg
Boris Johnson (t.v.) møtte utenriksminister Jeremy Hunt til debatt tirsdag kveld. De to kjemper om å bli leder i det konservative partiet og statsminister i Storbritannia.

Tirsdagens debatt får neppe store konsekvenser. Boris Johnson kan gjøre seg klar til å flytte inn i statsministerboligen.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Det var utenriksminister Jeremy Hunts siste reelle sjanse til å gjøre noe med Boris Johnsons kjempeforsprang i kampen om å bli ny konservativ partileder. Og Hunt hadde definitivt tatt silkehanskene av under TV-debatten på ITV tirsdag kveld.

Han kom med flere krasse angrep på Johnson og fikk godt frem motstanderens unnvikenhet. Er Johnson for eller imot en ny rullebane på Heathrow? Er han for eller imot høyhastighetsbane til Nord-England? Hva synes han om Trumps behandling av britenes ambassadør til USA? Johnson kunne ikke svare. På ett tidspunkt mumlet han sågar at hele debattformatet, der en konservativ politiker møter en annen, var en dårlig idé.

Les hele saken med abonnement