Samferdselspolitikken er ute av kontroll. Noen må trekke i håndbrekket. | Ketil Raknes

Ingen budsjetter har økt mer enn samferdselsbudsjettet siden 2013. Økningen har vært på 75 prosent, skriver Ketil Raknes. Bildet viser Longumkrysset på strekningen Tvedestrand-Arendal på E18.

Å selge gladnyheter om samferdsel i Norge er ingen krevende jobb.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Våren 2013 gikk det hett for seg på møterom 3 på Statsministerens kontor. Den rødgrønne regjeringen var i innspurten på arbeidet med Nasjonal Transportplan (NTP) for perioden 2014-2023, og milliardene satt løst. SV ville ha mer til tog og kollektiv, Ap ville ha mer til begge deler, mens det var knapt den veistubb i Distrikts-Norge Senterpartiet ikke mente trengte mer penger.

Etter hvert som kveldsmøtene ble lengre og lengre, økte prisen på planen tilsvarende. På et møte i Regjeringens informasjonsutvalg kunne en strålende fornøyd samordningsminister, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, legge frem en enorm liste over vei og togprosjekter som skulle prioriteres i Norge de neste ti årene.

Les hele saken med abonnement