Kolossal forskjell på Støre og Stalin

Giskedømmet i Bjørgvin trekker hårreisende parallell.

Statsminister og partileder Jonas Gahr Støre (t.v.) ønsker seg ikke et nettverk av uregjerlige Giske-foreninger rundt i landet.
Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

5. mars er det 70 år siden sovjetlederen Josef Stalin gikk bort. Han drev millioner av landsmenn i døden, så terskelen for å trekke ham inn i norsk debatt bør være høy. Selv ikke den betente strømprissaken, der lokallagsleder Trond Giske i Nidaros er på kant med partiledelsen, er en stor nok sak til å dra inn Stalin.

Men så slo den erfarne lokalpolitikeren Ågot Himle til. Først i Vårt Land, senere i NRKs Dagsnytt 18 tirsdag. Arbeiderpartiets ledelse tyr til stalinmetoder for å begrense Trond Giskes og partilaget Nidaros’ makt, synes Himle. Der ledelsen ikke kan ta sine motstandere på politikk, tyr de som Stalin til organisatoriske grep.

Les hele saken med abonnement