Kommentar

Denne signaturen kan bli dyr for USA

  • Joacim Lund
    Joacim Lund
    Kommentator
Trump signerer sin omstridte presidentordre om innreiseforbud for enkelte folkegrupper under et besøk hos Homeland Security Department onsdag i forrige uke.

USA har 400 års erfaring med innvandring og integrering. Den viktigste erfaringen er at gruppetenkning og motsetninger er dårlig butikk.

I fjor, den gangen Donald Trump fortsatt var en skarve presidentkandidat, besøkte jeg Minneapolis, den uoffisielle somaliske eksilhovedstaden. Byen har titusener av somaliske innvandrere, og de ser ut til å score høyt på viktige integreringsparametere som sysselsetting og entreprenørskap. Legg til at somalierne i Norge og mange andre steder scorer dårlig på de samme parametrene, og det blir interessant å finne ut hva de gjør der borte.

Selv de mest innvandringsskeptiske politikerne ser nemlig behovet for å integrere innvandrere når de først er kommet. Både i USA og i Norge. Ikke for å være snille, men fordi det er steindyrt å la være. Tror du meg ikke, les Brochmann-utvalgets rapport, som ble lagt frem denne uken.

Les hele saken med abonnement