Denne signaturen kan bli dyr for USA

  • Joacim Lund

USA har 400 års erfaring med innvandring og integrering. Den viktigste erfaringen er at gruppetenkning og motsetninger er dårlig butikk.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

I fjor, den gangen Donald Trump fortsatt var en skarve presidentkandidat, besøkte jeg Minneapolis, den uoffisielle somaliske eksilhovedstaden. Byen har titusener av somaliske innvandrere, og de ser ut til å score høyt på viktige integreringsparametere som sysselsetting og entreprenørskap. Legg til at somalierne i Norge og mange andre steder scorer dårlig på de samme parametrene, og det blir interessant å finne ut hva de gjør der borte.

Selv de mest innvandringsskeptiske politikerne ser nemlig behovet for å integrere innvandrere når de først er kommet. Både i USA og i Norge. Ikke for å være snille, men fordi det er steindyrt å la være. Tror du meg ikke, les Brochmann-utvalgets rapport, som ble lagt frem denne uken.

Les hele saken med abonnement