I Danmark skulle kriminelle barn straffes ved å vaske brannbiler og fjerne graffiti. Det gikk ikke som planlagt. | Andreas Slettholm

Politiet leter etter bevis etter å ha mottatt melding om at det skal ha blitt avfyrt skudd utendørs på Bogerud i november 2018.

Det finnes ikke én enkel løsning for å forhindre flere historier som ligner Ahmed og Hamzas.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Grov kriminalitet lenge før kriminell lavalder. Bekymringsmeldinger og anmeldelser i fleng. En mor som skjeller ut politiet når de kjører hjem en 13-åring midt på natten. Et barnevern som mener at å sende dem til Irak kanskje kan få skikk på guttene.

Historien om de to brødrene Hamza og Ahmed handler ikke om bekymringsmeldinger som ikke er blitt sendt, problemer som ikke er blitt oppdaget eller ressurser som ikke har funnet hverandre. Snarere tvert imot: Brødrene har i lang tid vært altfor godt kjent av politi og barnevern.

Les hele saken med abonnement