Det er 100.000 lærere i norsk skole. Hvor mange av dem er drømmelærere?

En av mine drømmelærere het Bjørg Thorkildsen, skriver Kristin Clemet. Thorkildsen står ytterst til venstre i dette klassebildet, men klarer du å gjette hvem som er Kristin Clemet? Svaret finner du under kommentaren.

Det er ikke rettferdig at noen elever tilfeldigvis havner på dårlige skoler, og det er ikke riktig at foreldrene ikke vet om det.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

En av mine drømmelærere het Bjørg Thorkildsen. Hun var klasseforstanderen min i syv år på folkeskolen, og hun var tidvis viktigere for meg enn foreldrene mine var.

Hun var speiderleder og kristen, men hun tillot at vi sa «fytte rakker’n sin». Hun elsket kokosboller og sjokolade med likør, og hun var tydelig stolt av mannen sin, som het Frederik og var dansk. Vi gikk i en ren «pikeklasse», og selv om hun var en myndig og dyktig lærer som underviste oss i nesten alle fag, ble hun også som en mor for mange av oss. Vi så veldig opp til henne.

Les hele saken med abonnement