Dårlige tider i Bieberland

  • Cecilie Asker
    Cecilie Asker

Det er kanskje synd på privatpersonen Justin, men merkevaren Bieber bør snarest skjerpe seg.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Det så lovende ut, der han satt på Senkveld-sendingen. Han sang, spøkte og sjarmerte både publikum og programledere. Men ikke mer enn bare en drøy time senere trampet han rasende av storsalen i Chateau Neuf, proklamerte at han ikke gadd å gjennomføre konserten, og dermed etterlot en fullsatt sal med beliebers, som ble utrolig skuffet.

Slik var han en time før skandalen:

Les også

Bieber tok over showet under Senkveld-innspilling

Dråpen som fikk det til å renne over

Så hva skjedde egentlig? Utfra videoene som allerede florerer av hendelsen i både tradisjonelle og sosiale medier kan vi se at superstjernen ble forbannet da fansen på første rad blandet seg inn mens han forsøkte å tørke opp noe vann som hadde blitt sølt på scenen. Absolutt en liten filleting, så dette var på alle måter et tilfelle av ”dråpen som fikk glasset til å renne over”.

Dette mente vår anmelder om selve konserten:

Les også

Superstjernen sviktet fansen

Se også TV-programmet Kultur. – Har fyllekjøringen vært bra for Bieber?

Det er ikke privatpersonen Justin som er på besøk

Man trenger ikke å være profesjonell terapeut for å skjønne at det var lange arbeidsdager, konstant prestasjonspress og generelt stress som var årsaken til det som skjedde. Og legger man godviljen til er det heller ikke vanskelig å føle en viss sympati for Justin Bieber som menneske. Men dessverre for ham i denne sammenheng er det ikke privatpersonen Justin Bieber som har vært på besøk i Norge, det er merkevaren Justin Bieber, og den endte opp med å bli en eneste stor skuffelse.

Ikke en menneskerett å være popartist

Bieber-imperiet er en stor pengemaskin som mange er avhengig av, og det er derfor naivt ikke å tro at han presses fra alle kanter. Men det er viktig å huske at det ikke er en menneskerett å være popartist, og hvis man ikke er rustet for en slik jobb, bør man kanskje finne på noe annet. I hvert fall bør man vente med å reise på promoteringsturne for nytt album og en ny turne til man har en balansert nok mental tilstand til å takle det.

Da var det slutt for denne gang:

Les også

Bieber forlater Norge uten å fullføre konserten

Isteden feiget han ut

I politikken vet vi fra før at det er ikke alltid størrelsen på skandalene som avgjør utfallet, men heller hvordan man takler dem i etterkant. Etter noen slitsomme uker på jobb kunne Bieber kanskje ikke hjelpe sitt utbrudd på scenen, men han kunne tatt seg en pust i bakken bak scenen, telt til hundre, og gått ut for å fullføre det som var oppdraget hans. Isteden feiget han ut, og med halen mellom beina dro han rett til flyplassen for å forlate landet.

Tørket tårene for å forsvare ham

Den halvkvedede unnskyldningen han kom med på Instagram, hvor han ba om forståelse for sin slitsomme hverdag, gjorde bare saken verre. Man kan ikke oppføre seg som en bortskjemt diva i ene øyeblikket, for så å be om sympati i det neste. Riktignok har Justin Bieber noen av de mest trofaste popfansen på denne jord (muligens tangert av Metallica-fans), og mange av dem tørket tårene for å forsvare ham etter konserten. Det står det respekt av. Mens Biebers ustabile oppførsel begynner nok likevel å bli en kraftig slitasje på forholdet. For hvem gidder å være bestevenn med en som bare tenker på seg selv.

Trenger du TV-tips? Her er ti serier du bør få med deg i høst: