Journalistiske metoder i varsler-saken i Ap

Nestleder Trond Giske (t.v.), partisekretær Kjersti Stenseng, partileder Jonas Gahr Støre og nestleder Hadia Tajik på Arbeiderparitiets landsmøte i fjor vår.

Mediehusene bør være mest mulig åpne om det journalistiske arbeidet som gjøres i dekningen av flere varsler mot nestlederen i Ap. Åpenhet om kildebruk og etiske dilemmaer gir leserne våre mer innsikt og større forståelse for sakskompleksene som utspiller seg nå.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Aftenpostens journalistikk skal være systemkritisk: Vi skal skrive om hvordan Ap har håndtert varslerne og varslene som har kommet om partiets nestleder. Det er vesentlig, og av stor offentlig interesse, hvordan Norges største parti håndterer unge partimedlemmer som varsler om hendelser.

Vi jobber også journalistisk med informasjon om hva som faktisk har skjedd og som er grunnlaget for varslene. Men det går et viktig skille mellom hva slags opplysninger vi sitter på og hva vi velger å publisere.

Les hele saken med abonnement